El ple de Barcelona en Comú, la plataforma que va catapultar Ada Colau a l'alcaldia de Barcelona, va acordar ahir impulsar una candidatura catalana "sobirana" que participi en les eleccions generals del 20D i ha fixat una sèrie de condicions a possibles socis com Podem o ICV-EUiA.

A la reunió celebrada durant la tarda, Barcelona en Comú va decidir fixar els cinc criteris que aplicarà a l'hora d'intentar teixir aquesta candidatura, que per començar exigeix que no sigui "una simple suma de sigles" sinó que ha de "reflectir el desig de canvi social" de la ciutadania "per damunt de la suma de forces polítiques".

En segon lloc, Barcelona en Comú assegura que "actuarà com un projecte polític sobirà", amb l'objectiu d'"aconseguir un grup parlamentari propi al Congrés".

Llista ciutadana

"La candidatura adoptarà la forma d'una llista electoral de naturalesa eminentment ciudadanista, que integrarà diferents sensibilitats polítiques i que constituirà el reflex de les lluites socials i ciutadanes contra la crisi econòmica i política que encara patim", subratlla el tercer criteri, segons un comunicat de la plataforma.

En quart lloc, es remarca que la campanya electoral i l'"orientació política" d'aquesta candidatura haurà d'estar "dirigida amb criteris propis de sobirania catalana" i "es relacionarà de manera solidària amb els processos de radicalització democràtica" a tot l'Estat.

Finalment, s'assenyala que els dos punts programàtics principals de la candidatura seran: "radicalització democràtica mitjançant el dret a decidir", amb l'"exigència d'un referèndum vinculant sobre el futur polític de Catalunya", i "defensa del municipalisme ciutadà" que combat als "governs corruptes responsables de la crisi" econòmica.

Al mateix temps, Barcelona en Comú ha convocat per al 25 d'octubre un acte públic per presentar la seva proposta i fer una crida a "sumar forces amb la màxima il·lusió en aquesta batalla electoral contra els responsables de la crisi econòmica, social i democràtica", va indicar la plataforma en un comunicat.