L'exconsellera d'Interior i de Justícia durant els governs tripartits, Montserrat Tura, ha fet públic aquest dijous que el 28-S va comunicar al líder del PSC, Miquel Iceta, la seva decisió d'abandonar el partit. Tura ha explicat a la SER Catalunya que deixa la militància socialista després de 30 anys "amb la més absoluta de les tristors" i després de molt temps reflexionant-hi. Va adonar-se que havia de fer el pas en un Consell Nacional, quan va sentir que les seves opinions -potser "minoritàries", ha admès- no eren "escoltades". Així mateix, s'ha donat de baixa de MES-Moviment d'Esquerres, partit que ella mateixa va ajudar a fundar per la seva aposta sobiranista. Al seu parer, el socialisme no pot "pujar-se sense més" al corrent independentista, sinó que ha d'aportar crítica i perspectiva.

"El socialisme està cridat a replantejar moltes coses, com ara com creem polítiques redistributives per mantenir els serveis públics, el progrés i la prosperitat; no podem, només perquè hi hagi un flux independentista, sumar-nos a l'independentisme sense més, el socialisme és més que això", ha argumentat Tura en una entrevista a 'El Balcó' de la SER Catalunya.

Després de marxar de MES i del PSC, aquest serà el primer cop que Tura no militi a cap partit polític des que tenia 16 anys. Situació que li serà "molt estranya", ha reconegut. També ha detallat com va adonar-se que havia de fer el pas d'estripar el carnet socialista després de més de 30 anys de militància. "Vaig sentir aquest dolor quan em vaig posar davant del Consell Nacional i vaig dir: m'he enfilat a aquesta tarima mil cops i sento que no només no s'atenen les meves propostes, que poden ser minoritàries, sinó que ja no se m'escolta", ha relatat.