El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha acusat el president de la Generalitat en funcions Artur Mas de "situar Catalunya fora de la legalitat" i "fracturar" el país. En declaracions a la premsa a Brussel·les, on ha participat a la reunió dels socialdemòcrates europeus, Sánchez ha dit que "les lleis hi són per complir-les". "A les persones que han ovacionat al senyor Mas avui a la compareixença els recordo que el senyor Mas ha intentat situar Catalunya fora de la legalitat, ha estat el president d'un partit que no ha netejat de la taca de la corrupció per finançament irregular i que ha fracturat Catalunya des del punt de vista social i emocional", ha dit.

Pedro Sánchez ha assegurat que el PSOE "sempre ha defensat que una crisi política com la que s'està vivint a Catalunya s'ha de resoldre des de la política" però que "les lleis hi són per complir-les".

Segons el secretari general dels socialistes, cal un president espanyol "que no s'amagui darrere de les institucions, dels tribunals". Sánchez ha demanat a Rajoy "que no judicialitzi la política" i que "resolgui des del punt de vista polític una crisi política com la que està passant a Catalunya".