El president espanyol, Mariano Rajoy, va descriure com a "absolutament inacceptables" les manifestacions de suport al president Artur Mas davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Amenaçar els tribunals amb manifestacions és una cosa absolutament inacceptable i impropi d'un país democràtic com és Espanya", va afegir el president espanyol. Segons Rajoy, és una "obligació bàsica de qualsevol demòcrata" respectar les decisions judicials. "Mas no pot ser una excepció", va indicar.

El president espanyol va assegurar en declaracions a la premsa a Brussel·les, on participa a la reunió del PP europeu prèvia a la cimera de caps d'estat i de govern de la UE, que "la justícia és independent" i "vetlla perquè es compleixi la llei".

"El senyor Mas té la mateixa obligació de complir la llei que els 46 milions d'espanyols", va remarcar Rajoy. "Amenaçar, intentar disminuir la justícia i intentar que no prengui les decisions com les ha de prendre és una cosa absolutament inacceptable", va criticar el president espanyol, que va recordar que hi ha hagut persones "de diferents forces polítiques i plantejaments" que han hagut de fer front a processos judicials.

"La nostra obligació bàsica i de qualsevol demòcrata és el respecte a les decisions judicials, i si no s'hi està d'acord s'hi pot recórrer", va dir Mariano Rajoy.