El cap de files de Catalunya sí que es pot, Lluís Rabell, la encapçalat l'ofrena de la coalició a la tomba del president de la Generalitat afusellat fa 75 anys, Lluís Companys. Després, Rabell ha assegurat a la premsa que la coincidència entre aquesta efemèride i la declaració de l'actual president, Artur Mas, davant el TSJC pel 9-N "no és una casualitat". "Les coincidències mai se sap si són casuals o per alguna mà que ordena les agendes de manera oportuna. És una coincidència problemàtica, perquè complica les coses", ha considerat Rabell, que ha afegit que no vol que "un problema com aquest quedés barrejat amb altres qüestions pendents" entre Catalunya i Espanya.

Rabell ha confirmat també que ni ell ni cap representant de Catalunya sí que es pot assistir al a l'acte de suport a Artur Mas a les portes del TSJC. Segons el líder de la coalició, la seva absència es deu a "problemes d'agenda i altres temes". El que sí ha volgut Rabell és qualificar la causa contra Mas, Ortega i Rigau "d'anomalia democràtica, atac a la ciutadania i una ingerència del PP en la judicatura". Rabell, a més, ha tornat a demanar "un referèndum" vinculant per poder resoldre "el conflicte obert d'encaix entre Catalunya i Espanya".

Aprofitant l'aniversari de l'afusellament de Companys, Rabell també ha volgut demanar tancar "una ferida oberta" com és el fet "que el procés i la condemna a Companys no hagin estat anul·lades".