Un camió que transportava gasoil va quedar bloquejat al carrer Verònica, a les Planes, al terme municipal de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), quan maniobrava en un pendent i va obligar el Departament de Protecció Civil de la Generalitat a activar el seu pla d'emergència.

Segons va informar ahir Protecció Civil, el camió, que transportava 6.000 litres de gasoil i portava subministrament a un particular, "ha quedat bloquejat en un pendent mentre estava maniobrant i ha quedat inestable perquè una roda no arribava a terra".

Per retirar el vehicle del lloc de l'incident, s'ha transvasat el gasoil del camió a una altra cisterna i, un cop finalitzat el transvasament, una grua es va emportar el vehicle clavat al pendent.

En l'operació hi van treballar els Bombers de la Generalitat, que van assegurar el vehicle i van supervisar les tasques del transvasament, la Policia Local de Sant Cugat, que va controlar els accessos a la zona de l'incident, i el Tècnic de Protecció Civil de Sant Cugat, que va informar els veïns perquè s'allunyessin de la zona.

L'incident va obligar el Departament de Protecció Civil de la Generalitat a activar en alerta el pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (anomenat Transcat).

L'alerta del Pla Transcat es va activat ahir al migdia durant el transvasament del producte "a causa dels riscos de l'operació" i es va desactivat posteriorment a les 15.15 hores, un cop finalitzada la resolució de l'incident, segons van informar fonts de Protecció Civil.