El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va retreure que "cert conseller exalcalde de Figueres" -en al·lusió al de Territori, Santi Vila- utilitzi les avaries o problemes en el servei de tren a Catalunya amb "finalitats polítiques bastardes" culpant el Govern central. "Li va faltar temps l'altre dia quan es va produir el sabotatge per culpar el Govern. Ara està molt callat, però és el que va dir en un primer moment", va criticar Fernández Díaz abans de celebrar el dia de la Patrona de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca.

Dijous passat, el servei del TAV a Catalunya es va veure greument afectat com a conseqüència dels talls de fibra òptica que es van produir a dos punts de la línia d'alta velocitat a la Granada del Penedès.

El ministre va assenyalar que el conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions "sempre" fa aquest tipus d'afirmacions. "Espero que allò succeït li servirà per no reproduir aquestes gravíssimes acusacions", va afirmar Fernández Díaz, que va lamentar que fins i tot s'hagin utilitzat aquest tipus de successos per justificar la necessitat de la independència.

El ministre va contraposar l'actitud de Vila amb la col·laboració que va assegurar que existeix amb el conseller d'Interior, Jordi Jané, i el cos dels Mossos d'Esquadra. També va insistir que el presumpte sabotatge patit pel TAV dijous passat és "susceptible d'encaixar en el delicte de terrorisme", perquè va afectar "greument" el normal ?funcionament d'una infraestructura bàsica, i va provocar una "alteració greu de la pau social" perquè va afectar més de 13.000 usuaris.

Sobre el robatori de cable de ?cou?re a Catalunya, va apuntar que, "sense ànim de polemitzar", "les dades són les que són", i va destacar que es van sostreure un total de 141 quilòmetres de cable el 2014.