El jutjat número dos d'Amposta investiga les dietes i quilometratges cobrats per l'exalcalde de la ciutat, Manel Ferré, entre 2011 i 2014. La investigació arrenca de la denúncia del regidor de PxC, German Ciscar, que acusa l'exalcalde d'haver cobrat dietes i viatges al consistori per afers no relacionats amb el càrrec. Ferré sosté que només va percebre quilometratges per actes en representació de l'Ajuntament.

El passat 16 de setembre, agents de la Divisió d'Investigació Judicial dels Mossos es van personar a una desena de seus d'entitats i organismes oficials d'arreu de Catalunya dels quals Ferré ha format part -o encara en forma part- o amb els quals ha mantingut algun tipus de relació institucional com a representant de diversos ens sanitaris catalans. L'actuació policial, es va fer per ordre del jutjat d'instrucció número 2 d'Amposta, arran les diligències prèvies obertes pel cas, i es va desplegar de forma simultània arreu de Catalunya per evitar que s'ocultés o es destruís documentació.

El requeriment judicial dels Mossos reclamava a l'Ajuntament la relació de dietes cobrades per Ferré entre 2011 i 2014 -quan ocupava l'alcaldia amb majoria absoluta del seu partit, CiU-; la normativa aplicable per al seu pagament; les partides destinades a aquesta finalitat i les despeses sol·licitades per ell mateix o que li van ser abonades. Els investigadors també van sol·licitar un certificat sobre el vehicle que utilitzava Ferré per als seus desplaçaments oficials. L'anàlisi de la informació i el creuament amb la documentació recollida als diferents organismes ha de permetre comprovar si les dietes i quilometratges municipals abonats s'ajustaven a la legalitat o, per contra, es van abonar irregularment -o, fins i tot, per duplicat-.

La denúncia presentada per Ciscar el passat 8 d'abril atribuïa a l'exalcalde una possible malversació de fons públics. Després d'accedir als decrets i la llista de dietes i quilometratges abonats des d'abril de 2011 a juny 2014, el regidor de PxC constatava que Ferré havia cobrat uns 18.000 euros per uns 160 viatges a Barcelona, incloent diverses estades en hotels i àpats. Tot i admetre que alguns casos poden estar relacionats amb la gestió municipal, argumentava que la majoria estaven vinculats als càrrecs que l'alcalde ocupa en organismes sanitaris.