La líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va explicar que la resposta del PP al decàleg per a un "acord de mínims" posa de manifest que "moltes de les propostes les comparteixen, altres no tant", a l'hora que ha confiat que el PSC se sumi per tirar endavant.

"El que volem és fer un diàleg i asseure'ns a la taula amb els que no volen la independència", va subratllar i a més va lamentar que ni els socialistes ni els partits que integren Catalunya Sí que es pot (ICV, Podem i Equo) encara no van contestar a la missiva que els va enviar després de les eleccions. Arrimadas va detallar que l'"acord de mínims" ha de servir per fer "força" al Parlament i impulsar iniciatives conjuntes, valent-se de les "eines parlamentàries" com podrien ser iniciatives de llei, mocions o propostes de resolució.

El decàleg que Ciutadans va fer arribar a les altres formacions inclou un pla de xoc contra l'atur, una auditoria de l'acció del govern de la Generalitat i una reforma de la llei electoral, entre d'altres. Sobre aquest últim punt, precisament, ha recalcat que si la llei electoral actual "fos més justa", en aquests moments "es podria estar parlant de formar un govern alternatiu".