El president de Societat Civil Catalana (SCC), Rafael Arenas, va acusar ahir l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de pretendre "muntar un escàndol" per acompanyar el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, imputat pel seu paper en l'organització de l'anomenat "procés participatiu" del 9N. En una entrevista amb Efe, Arenas va afirmar que la crida de les entitats sobiranistes, entre elles l'ANC, a mobilitzar-se el 13 i el 15 d'octubre, quan Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau hagin de declarar com a imputats pel 9N, representa una "politització inadmissible de la justícia".

Segons Arenas, la imputació de Mas, Ortega i Rigau respon al desenvolupament "normal" d'un procediment judicial en curs: "els que pretenen estigmatitzar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aquestes imputacions saben perfectament que Mas, Ortega i Rigau havien de comparèixer com a imputats, perquè és la manera de defensar-se en un procediment obert contra ells". Per tant, segons la seva opinió, "la imputació entra dins de la lògica processal, perquè puguin defensar-se en el marc de la querella presentada a partir d'uns indicis de delicte de desobediència a una ordre judicial".

"En canvi, es presenta com un atac a Catalunya. Em sembla d'una irresponsabilitat gravíssima", va apuntar Arenas, que va demanar al món sobiranista que "deixi de deslegitimar permanentment les institucions". Amb l'"espectacle mediàtic" que, segons el seu parer, promouen les entitats sobiranistes en defensa de Mas, Ortega i Rigau, "estan superant tots els límits", va denunciar Arenas.