A l'estació del TAV de Figueres els passatgers més afectats pel tall de la circulació de trens d'alta velocitat que ha afectat a tot Catalunya han estat els que viatjaven en direcció a França, majoritàriament turistes estrangers. Mentre que els usuaris amb destinació Barcelona tenien l'alternativa de canviar d'estació per agafar un tren convencional, els que es dirigien a França s'han hagut d'esperar fins gairebé les 11 del matí per poder agafar un autobús que els portés a Perpinyà i d'allà continuar trajecte. Pel que fa als viatgers que es dirigien a Madrid per motius de feina, molts han optat per posposar el seu viatge i demanar que els retornessin els diners del bitllet.

Com a la resta d'estacions d'alta velocitat de Catalunya, el matí a la de Figueres ha estat complicat aquest dijous pels talls en la circulació de trens pel robatori de cable de fibra òptica entre Vilafranca del Penedès i Gelida. Fins a les 11 del matí, quan s'ha començat a restablir el servei, desenes de passatgers, majoritàriament turistes estrangers, han ocupat el vestíbul de l'estació a l'espera de rebre informació per continuar el seu viatge, canviar els seus bitllets o recuperar l'import dels mateixos.

Mentre que els viatgers que es dirigien a Barcelona han estat portats durant el matí en autobús a l'estació situada al centre de la ciutat per agafar un tren convencional, els que es dirigien a Perpinyà han hagut d'esperar que s'habilités un autobús que els dugués a la capital nord-catalana i d'allà seguir viatge a París o Tolosa o viatjar a Perpinyà pel seu compte.

El tall en la circulació ha obligat molts turistes a variar els seus plans. Per exemple, la Maria, una turista argentina que passa uns dies a casa del seu germà a Roses, ha hagut de cancel·lar el seu viatge a Madrid. "Tenia previst passar tres dies a Madrid i després tornar a Barcelona per agafar un vol a Milà, però havent perdut el dia d'avui he decidit no fer el viatge i quedar-me a Roses", explicava. D'altres, com la Marie, una ciutadana francesa que viu al Port de la Selva, ha marxat en taxi a Perpinyà per poder agafar un vol a París. "No saben dir-me quan sortirà l'autobús a Perpinyà i no em puc arriscar a perdre el vol", ha lamentat.

En Ramon Ballart, que viatja sovint a París amb la seva dona per visitar el seu fill, no s'ha mostrat sorprès per la incidència. "En aquest país el robatori de cable és una cosa habitual i no és la primera vegada que pateixo retards per aquest circumstància", ha explicat. Tot i que poc abans de les 11 del matí han pogut agafar un autobús per anar a Perpinyà amb 23 passatgers més, Ballart donava per fet que no arribarien a l'hora prevista a París, a les quatre de la tarda.

Altres viatgers que han hagut de variar els seus plans han estat els que anaven a Madrid per feina. Un d'ells era en Miquel, que tenia una reunió de feina a la tarda que ha posposat perquè davant la incògnita de quan es restabliria el servei ha preferit no viatjar en tren convencional fins a Barcelona sense saber si podria agafar-ne un altre cap a Madrid.