Col·lapse als trens AVE a Catalunya aquest dijous a primera hora del matí. La circulació dels trens d'alta velocitat s'ha interromputs al voltant de les 7 del matí entre Figueres i Vilafranca del Penedès, deixant dos trens completament aturats en aquest tram: un que feia el trajecte Girona - Barcelona i un altre que venia de Saragossa. Segons ha informat Renfe, a causa d'un possible robatori de cable de coure s'ha tallat un dels cables que permeten la gestió de la circulació ferroviària que afecta els trens d'alta velocitat. A hores d'ara només circulen els trens entre Lleida i l'estació del Camp de Tarragona, on els passatgers que van en direcció nord fan transbord en autobusos.

Des de Figueres cap al sud, Renfe trasllada les persones que tenien bitllet d'AVE en trens de Mitja Distància i regionals. L'afectació fa que no surti cap tren des de les estacions de Sants i de Girona.

El tren que viatjava entre Girona i Barcelona ha quedat atrapat a l'alçada de Sant Celoni. Un viatger afectat ha relatat a l'ACN que el tren està aturat des d'un quart de vuit del matí i a les nou del matí encara seguia parat. Inicialment s'han aturat 10 minuts, tot seguit han circulat 5 minuts més i després ja s'han quedat quiets del tot. En un primer moment la companyia ferroviària els ha assegurat que l'avaria duraria només uns 10 o 15 minuts i després ja els ha comunicat que estarien aturats fins a nou avís.

L'aturada podria allargar-se fins a la tarda, segons algunes fonts, fins que no estigui reparada la incidència.