L'exconseller Jordi Ausàs podrà sortir de la presó els caps de setmana després que l'hi hagin concedit el tercer grau. Ausàs compleix condemna a la presó de Ponent de Lleida per contraban de tabac. La Direcció General de Serveis Penitenciaris ha concedit el tercer grau a l'exconseller de Governació, Jordi Ausàs, tres mesos després del seu ingrés a la presó. Compleix 4 anys de condemna per contraban de tabac i pertinença a grup criminal. La fiscalia ha recorregut aquesta decisió, entre altres, per que l'equip d'observació del centre penitenciari plantejava només el segon grau, i també per la gravetat del delicte

Ausàs va ingressar a la presó de ponent el passat 25 de juny per una condemna de 3 anys i 9 mesos per contraban de tabac i 3 mesos més per pertinença a organització criminal. Total 4 anys. Tres mesos després del seu ingrés a la presó, la Direcció General de Serveis Penitenciaris ha prés la decisió d'atorgar-li el tercer grau restringit, malgrat que des de la presó de Ponent, la Junta del Centre Penitenciari instava el segon grau en els informes que fan sobre els presos.

Recurs de la fiscalia

Segons fonts properes, Serveis Penitenciaris pren la decisió per la "sociabilització" d'Ausàs, i per què esta pagant la sanció imposada que era de 195.000 euros. Però la Fiscalia de Lleida diu, que el delicte comés per Ausàs era greu; que tot i estar penat 4 anys està al voltant dels 5 anys en què la llei obliga a complir la meitat de la condemna; i, a més a més ha pagat molt poc de la multa imposada. El recurs de Fiscalia no impedeix però que Ausàs surti el cap de setmana en tercer grau restringit, és a dir, de divendres a diumenge, així que ha entrat en vigor la resolució de Serveis Penitenciaris -dictada el passat 25 de setembre i recorreguda per Fiscalia l'endemà mateix. De les 8 persones que van resultar condemnades en relació a aquesta operació delictiva de contraban de tabac en la qual hi estava involucrat Ausàs, sis d'elles han obtingut paulatinament el tercer grau, mentre que dues no (són els que tenen condemnes superiors a 5 anys). Ausàs el va obtenir el passat 25 de setembre.