El líder del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que el seu partit pensa exercir "amb plenitud la responsabilitat de ser el primer grup d'esquerres al Parlament i també el primer que és catalanista no independentista".

Iceta va parlar del paper que vol tenir el PSC després de la primera reunió del grup socialista en la qual, tal com s'esperava, fou designada la nova direcció. La presidència del grup l'ha assumit Miquel Iceta, mentre que Eva Granados és ja la portaveu parlamentària, i Ferran Pedret i Alícia Romero, els portaveus adjunts.

El grup del PSC ha distribuït ja els seus 16 diputats per àrees sectorials i també en les futures comissions parlamentàries, una vegada hagi estat constituïda la cambra. Ferran Pedret estarà a la CAI i la comissió d'Exteriors; Alícia Romero a la d'Economia; Jordi Terrades a Territori, Energia i Medi Ambient; Assumpta Escarp a Salut; David Pérez n Mitjans de Comunicació; Esther Niubó a Ensenyament i UE; Pol Gibert a Ocupació i Joventut; Marta Moreta a Igualtat; Raúl Moreno a Polítiques Socials, i Eva Martínez a Món Local. La llista es completa amb Carles Castillo a Interior; Rosa Maria Ibarra a Justícia i a Habitatge; Rafael Bruguera a Cultura i Turisme, i Òscar Ordeig a Agricultura.

Segons va explicar Miquel Iceta, "els problemes del país no poden esperar, hi ha una urgència per millorar la qualitat de vida de la gent i per això nosaltres ens organitzem molt ràpidament". Ha recordat, en aquest sentit, que el del PSC "és el primer grup parlamentari que ha pres la decisió" de distribuir ja els seus diputats per comissions "precisament perquè el país necessita plantejaments seriosos a la cambra en el moment de la seva constitució".

Sobre la Mesa del Parlament, va recordar que el PSC és el tercer grup de la cambra, "amb la qual cosa esperem tenir una presència en aquest òrgan, si bé encara no hem començat a parlar amb altres grups sobre aquesta qüestió".

El líder del PSC va considerar que "a tots ens interessa que el Parlament es posi en marxa com més aviat millor i de la forma més plural i transparent possible, i en aquest esforç el grup socialista posarà el seu afany".