El diputat de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela (ICV) serà el portaveu del grup al Parlament, que presidirà el líder de la candidatura de confluències de les esquerres, Lluís Rabell, mentre que Albano Dante (Podem Catalunya) assumirà el càrrec de portaveu adjunt.

Així ho va anunciar Rabell en declaracions als mitjans als passadissos de la cambra catalana, després d'una reunió del grup parlamentari en què es va definir l'organigrama de Catalunya Sí que es Pot, es va analitzar la situació política de Catalunya i es van prendre ja les primeres mesures.

Una de les primeres decisions del grup parlamentari ha estat la sol·licitud, juntament amb el PSC, de la Diputació Permanent per demanar la compareixença dels consellers en funcions de Sanitat i Educació, Boi Ruíz i Irene Rigau, respectivament, perquè donin explicacions sobre noves informacions que apunten contractacions "irregulars" en la sanitat pública catalana i la "falta de recursos" per atendre la demanda de les beques menjador.

Rabell va qualificar la situació actual d'"incertesa", "provisionalitat" i "interinitat" després de les eleccions catalanes del passat 27 de setembre i davant la investidura del president de la Generalitat i la formació del nou govern català.

El líder de Catalunya Sí que es Pot va reiterar que el seu grup parlamentari no donarà suport "ni per activa ni per passiva" a la investidura d'Artur Mas com a president de la Generalitat, i va precisar que "tampoc" abonarà un govern que inclogui consellers de CDC, pel balanç negatiu que fa la seva llista sobre l'acció de l'Executiu català.

"Govern de defunció"

De la seva banda, el portaveu Joan Coscubiela va criticar que l'actual govern en funcions de la Generalitat s'assembla més a un "govern de defunció" per la seva "inacció": El Govern "sembla estar més preocupat per la continuïtat de Mas que pels temes socials o industrials" que hi ha en aquests moments sobre la taula, va dir.

En aquest sentit, Coscubiela va reclamar a l'Executiu català que no abandoni les seves "responsabilitats", encara que estigui en funcions: "Hi ha gent que no pot esperar que acabin les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP" va advertir el nou portaveu.