L'entitat contrària a la independència Espanya i Catalans va fer una crida a secundar la mobilització organitzada pel Dia de la Hispanitat a Barcelona per defensar la "unitat", la "convivència" i la "concòrdia" entre els espanyols, i ha reclamat per a això el seu suport a PP i Ciutadans.

El moviment cívic Espanya i Catalans va presentar la marxa que ha organitzat amb motiu del Dia de la Hispanitat del 12 d'octubre, que començarà a les onze del matí a la confluència del Passeig de Gràcia amb el carrer Provença, i conclourà sobre les dotze del migdia a la plaça Catalunya.

Els membres de l'entitat van fer una crida als catalans a abonar la convocatòria davant la situació "excepcional" que viu Catalunya amb el projecte independentista. "Per primera vegada des de la Constitució del 78, el 2015 és un punt negre (....), perquè la secessió posa en risc el període més llarg de concòrdia i convivència d'Espanya, i tenim l'obligació de posar fi a aquesta amenaça i sortir al carrer el 12 d'octubre", va argumentat Clemente Polo, membre de l'entitat.