El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va assegurar que el seu partit té en compte totes les opcions de cara a les eleccions generals, també la de no presentar-se. En roda de premsa, va explicar que ja fa uns dies que l'executiva va posar sobre la taula totes les possibilitats, amb la premissa d'escollir la que "millor acompanyi el procés", però de moment estan ara centrats en les negociacions amb la CUP. Sobre aquesta qüestió, però, va defensar la discreció i centrar el debat en el "què", convençut que després es podrà arribar a un acord sobre el "qui". Va insistir que el compromís d'ERC és que Artur Mas sigui el presidenciable i va dir que espera que tothom demostri "sensibilitat i sentit de país".

Sabrià va indicar que ERC "es planteja totes les opcions" de cara a les generals, també la de no presentar-se. La premissa és analitzar quina via és la "que millor acompanya el procés" cap a la independència, que és el que centra els esforços dels republicans ara. També es prioritzarà, en cas de decidir formar una candidatura, que tingui un "alt compromís social". Així es va plantejar fa uns dies en una executiva d'ERC, que de moment no ha pres cap decisió encara, va dir, perquè ara té el focus fixat en altres prioritats, com són les negociacions amb la CUP.

En aquest sentit, ERC està convençuda que hi haurà un acord amb la CUP, "que tothom tindrà responsabilitat i el sentit de país necessari" per tenir un govern que tiri endavant un full de ruta cap a la independència. Al seu parer, la manera perquè això arribi "a bon port" és centrar-se primer en el "què" i després passar al "qui", que sembla que és l'escull més important per a un pacte. "Si centrem els nostres esforços a parlar del què és fàcil que puguem tenir un acord de com portar a terme el mandat per fer la independència, i si som capaços de tenir aquest acord, segur que posteriorment el qui no serà el problema principal", va opinar.

Sobre el veto de la CUP a la figura d'Artur Mas, Sabrià es va limitar a dir que "ERC sempre compleix els seus compromisos" i el fet que Mas sigui el presidenciable de Junts pel Sí és un d'ells. "No fem renúncies, el que proposem és centrar el debat en el què, perquè això ens aproparà molt més a l'objectiu", va reblar.