El president de l'Asociación Salvar el Archivo de Salamanca, Policarpo Sánchez, va reclamar ahir el "suport massiu dels ciutadans" perquè el president de la Generalitat de Catalunya en funcions, Artur Mas, "compleixi la llei i torni tota la documentació que manté indegudament en poder seu".

Sánchez, en una roda de premsa, es va referir a les accions socials, polítiques i judicials que l'organització que presideix ha posat en marxa perquè la documentació que manté "indegudament en poder seu" la Generalitat de Catalunya torni a Salamanca.

Va reclamar "el suport massiu dels ciutadans en una qüestió vital" perquè, segons va dir, "no podem permetre el saqueig del nostre passat i els nostres arxius per part d'aquells que volen robar aquests documents per reescriure al seu caprici la seva història a costa de destruir la nostra".

Per a això i així "augmentar la pressió social sobre la Generalitat de Catalunya", anunciat una campanya de recollida de firmes a través de la plataforma Change.org, que, segons ha explicat, ja ha recollit més de 3.000 suports entre els ciutadans.

Aquesta mesura, en paraules de Sánchez, ofereix "l'oportunitat a cada espanyol de manifestar-se i sumar la seva veu a la d'altres milers de persones que no volen que s'espoliï el patrimoni comú".

El president de l'associació va considerar que "signar" és "exigir-li a Artur Mas que compleixi la llei i acati la sentència del Tribunal Constitucional (TC)", i que torni a l'Arxiu de Salamanca tota la documentació que manté indegudament en poder seu".

Després de recordar que està "lluitant per via judicial", va posar èmfasi en què cada espanyol "té l'oportunitat de fer-ho signant aquesta petició".