L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va rebre ahir els representants de la Plataforma d'afectats per la Hipoteca (PAH) amb motiu d'una declaració institucional impulsada per aquesta entitat que avui aprovarà el ple barceloní.

A l'acte, que es va dur a terme al Saló de Cent, van assistir també els presidents dels grups municipals que van subscriure la declaració: Xavier Trias (CiU), Alfred Bosch (ERC), Jaume Collboni (PSC) i Maria José Lecha (CUP).

Al mateix temps, alguns treballadors municipals que reclamen el pagament d'endarreriments que consideren que l'Ajuntament els deu han interromput la recepció mentre l'alcaldessa, exportaveu de la PAH, explicava als mitjans la declaració.

Colau, sorpresa per l'entrada dels treballadors, que van desplegar darrere d'ella una pancarta amb una caricatura seva, els va retreure que estiguessin "faltant al respecte a un altre col·lectiu".

Els treballadors van justiicar la seva acció dient a l'alcaldessa que era allà perquè ella "deu diners als seus treballadors".

Mentrestant, a la plaça Sant Jaume desenes de funcionaris de l'ajuntament reclamaven a l'alcaldessa que baixés a parlar amb ells i expressaven la seva protesta amb consignes que se sentien al Saló de Cent.

En la seva intervenció, el portaveu de la PAH, Carles Macias va explicar que aquesta moció pretén incidir en els programes electorals i aconseguir que el nou Congrés dels Diputats que sorgeixi després de les eleccions del 20-N modifiqui la legislació per acabar amb l'emergència habitacional.