El PSC i el PP van patir diumenge un sever correctiu a diversos pobles gironins. En total, els socialistes van rebre entre zero i dos vots a 29 municipis, mentre que al PP li va passar el mateix en 22. Això, en uns comicis en què la participació va créixer considerablement i va fregar el 78% al conjunt de les comarques gironines.

La clara victòria de Junts pel Sí (CDC+ERC) i el bon moment de Ciutadans van deixar dues "víctimes" a les comarques gironines: el PSC i el PP, dos partits amb implicació territorial però que en aquesta ocasió han tingut uns resultats pitjors que en d'altres ocasions.

Els socialistes, concretament, es van quedar a zero a Rabós, Sant Miquel de Campmajor, Campelles, Les Llosses, Brunyola i Susqueda, mentre que van obtenir un sol vot a Cistella, Siurana, Vilaür, Fontanilles, Garrigoles, Rupià, Serra de Daró, Ger, Meranges, Sant Andreu Salou, Pardines, Queralbs, Toses i Vallfogona del Ripollès. Finalment, també va haver-hi nou pobles on van aconseguir dos vots: Cabanelles, Pontós, Palau-sator, Das, Urús, Sant Ferriol, Juià, Madremanya i Crespià.

Pel que fa al PP, són 22 els pobles on ha aconseguit entre zero i dos suports. Concretament, els populars no van rebre cap papereta a Beuda i Vidrà, i només en van aconseguir una a Albanyà, Palau de Santa Eulàlia, Foixà, Fontanilles, Garrigoles, Serra de Daró, Ultramort, Vallfogona i Susqueda. A Rabós, Vilamaniscle, Palau-sator, la Pera, Torrent, Ullastret, Argelaguer, Planoles, Queralbs, Brunyola i Espinelves van aconseguir-hi dos vots.

Tots els municipis on socialistes i populars aconsegueixen entre zero i dos vots són molt petits, i en alguns casos es repeteixen: a llocs com Palau-sator, Susqueda, Brunyola, Garrigoles o Serra de Daró, per posar alguns exemples, els dos grans partits de l'Estat no aconsegueixen que cali el seu missatge. Almenys, en aquesta ocasió.

Per la seva banda, Ciutadans, un partit que està creixent a les àrees urbanes però que encara està poc arrelat als petits municipis, s'ha quedat a zero a sis poblacions: Albanyà, Ullastret, Sales de Llierca, Viladasens, Campelles i Pardines. En sis casos més n'ha obtingut només un: Masarac, Vilamaniscle, Vilaür, Serra de Daró, Setcases i Vidrà.