L'Ajuntament de Barcelona celebrarà divendres el primer ple ordinari del mandat d'Ada Colau. Entre els punts destacats, BComú, ERC i la CUP proposaran que la capital catalana es declari contrària al tractat de lliure comerç i inversions transatlàntic, conegut com a TTIP, que negocien la Unió Europea i els Estats Units.

El primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, les regidores Montse Benedí (ERC) i María José Lecha (CUP) i els representants de la campanya "Catalunya no al TTIP" van presentar en roda de premsa la proposta, que per prosperar necessita el suport de la majoria del ple, 21 regidors, i de moment només compta amb els 19 que sumen dels proposants. Per això, Pisarello va fer una crida a les forces municipals que estiguin en contra l'"opacitat" amb què duen a terme aquestes negociacions i a favor de la "sobirania democràtica" que recolzin la iniciativa.

Per la seva part, el president del grup socialista a l'Ajuntament, Jaume Collboni, va considerar ahir que les propostes que porta el govern de Colau (BComú) al primer ple ordinari del mandat fan que estigui "buit contingut" d'interès per als barcelonins. Collboni va comentar irònicament que la "gran iniciativa" és el debat del TTIP, un tema que, en la seva opinió, "no toca" debatre en el ple.

Per contra, va assegurar que les iniciatives que presentarà el seu grup sí que tenen contingut i va destacar la proposta per instar el nou Parlament a impulsar una llei electoral que garanteixi la igualtat de vot entre barcelonins i la resta de catalans. També exigiran al govern de Colau que constitueixi i convoqui la Comissió d'estudi no permanent sobre el deute de la Generalitat amb l'Ajuntament i paralitzi la moratòria hotelera.

Des del PP, reclamaran a Colau que descarti convocar una consulta sobre si Barcelona ha d'adherir-se a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). En canvi, C's i la CUP intenten portar mocions d'urgència, ja que no va arribar a temps per registrar-ne. En el cas de la CUP, la proposició és que Barcelona formi part i participi en la Xarxa de Municipis Acollidors en atenció a la crida de la Plataforma Stop Mare Mortum perquè siguin considerats refugiats les persones que abandonen els seus països per motius econòmics.