El síndic de greuges, Rafael Ribó, va defensar ahir la bona tasca dels professionals que treballen al centre d'acollida de menors L'Estrep de Sant Salvador de Guardiola, que va ser assaltat el passat dia 21 de setembre, per un grup de veïns que culpen els menors ingressats de diversos robatoris al municipi. Un grup de veïns d'aquest municipi estan assetjant els nois, molts d'ells d'origen magribí, que estan ingressats en aquest centre de menors perquè els culpen del clima d'inseguretat que es viu al barri.

Davant d'aquesta situació, Ribó va obrir una actuació d'ofici, va demanar a l'Administració conèixer quines mesures estan prenent i va apostar per «sensibilitzar la ciutadania a través de la mediació i la pedagogia». El síndic va recordar que els joves acollits al centre «estan en una situació de vulnerabilitat i necessiten protecció. Molts d'ells han arribat a Catalunya després de processos migratoris molt complexos i, en alguns casos, han patit situacions de maltractament».

Per això, el síndic considera que les administracions «han d'apostar per la mediació, el diàleg, la pedagogia de drets i valors, i tota la resta de mesures necessàries».