La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha assegurat aquest dimarts a la tarda que assumeix la seva imputació per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per l'organització del procés participatiu del 9-N amb "serenitat". Rigau ha dit que davant del tribunal defensarà el que va fer, perquè considera que va ser "correcte" i va "complir el mandat del Parlament". Les paraules han estat força aplaudides pel públic que ha assistit a l'acte de lliurament dels premis extraordinaris de Batxillerat.

En l'acte de lliurament dels premis, al Palau de Pedralbes de Barcelona, Rigau ha entrat sota aplaudiments i només començar ha pres la paraula. Ha dit que l'acte el volien fer després de les eleccions del passat diumenge, per desvincular-les de l'ambient polític, però "ingerències no previstes" han fet que aquest dimarts no fos per a ella "un dia normal". Tot i així, ha dit que trobava "bonic" celebrar aquest acte i "demostrar" que el departament segueix treballant.

Segons ella, la seva imputació té "caràcter polític". Per això, ha dit que defensarà "amb serenitat" el que es va fer des del departament: permetre l'accés als centres educatius per acollir les votacions. Ha assegurat que allò va ser "correcte" i es va fer complint el mandat del Parlament. Les paraules han estat molt aplaudides pel públic que l'acompanyava.

B>

Premis a l'excel·lència

Els Premis Extraordinaris de Batxillerat han estat lliurats a 35 alumnes que el passat curs van obtenir almenys 34 dels 40 punts dels dos exercicis que van realitzar. Les proves, que es van dur a terme el mes de juny, consten de dos exercicis. En el primer hi ha dues parts, a realitzar en dues hores i mitja. Una és la redacció del comentari de text literari i l'altra la redacció del comentari d'un text històric. El segon exercici també té de dues parts, una en què s'ha de respondre de forma escrita a qüestions relacionades amb la primera llengua estrangera que cursa l'alumne i l'altra en què respon preguntes sobre una de les matèries de la modalitat de Batxillerat que cursa.

Per accedir a les proves els alumnes han d'haver cursat i superat els dos cursos de Batxillerat, haver finalitzat aquest estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l'edició d'enguany s'hi han presentat a examen un total de 733 alumnes per a les dues modalitats a concurs, la modalitat d'humanitats i la de ciències. En els darrers quatre anys la xifra d'inscrits s'ha triplicat.

Els guanyadors obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l'Escola Oficial d'Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d'Educació entre els guanyadors de la resta de l'estat.