La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, creu que la imputació del president de la Generalitat, Artur Mas, pel procés participatiu del 9-N és un "error" que dificulta el "clima de diàleg" entre partits polítics que demana el context que han dibuixat els resultats del 27-S. Tot i mostrar "respecte" a les decisions judicials, Escarp ha reiterat que aquest problema s'hauria d'haver resolt "per la via de la política". "El gran derrotat en les darreres eleccions ha estat l'immobilisme de Rajoy", ha subratllat. Escarp, però, no creu que aquesta declaració condicioni la investidura de Mas perquè ha recordat que el PSC no li dóna suport per altres motius.

Escarp entén que aquestes eleccions han demostrat que el posicionament del president Rajoy de "mantenir-te aferrat al compliment de la llei" no és el més adequat per resoldre qüestions polítiques. Per això veu com un "error" la imputació de Mas pel procés participatiu del 9-N.

Per altra banda, la secretària també ha volgut recordar que el PSC ja va alertar Mas que "cometia un gran error" fent servir la llei de consultes per al 9-N. Aquesta llei que va comptar amb suport de PSC, era "d'aprofundiment democràtic" i no podia fer-se servir per aquesta finalitat.