El president de C's, Albert Rivera, ha recordat que "qualsevol espanyol està sotmès a l'estat de dret, es digui Artur Mas, Albert Rivera o Pepito Velez". Al seu parer, si Mas ha estat cridat a declarar com a imputat pel TSJC en relació a l'organització del 9-N és perquè hi ha "uns suposats delictes darrere". Ara bé, ha demanat que no es barregi la "incapacitat política" del president amb els afers amb els tribunals. El líder de la formació taronja ha insistit que no vol "fer de jutge" ni "ingerir" en les decisions judicials "com pretenen altres", i ha assenyalat que hi ha membres de les llistes de C's que van negar-se col·laborar amb el Govern `pel 9-N que també podrien ser citades com a "testimonis".

Des del centre cívic Torre Llobeta de Nou Barris, el líder de Ciutadans ha remarcat que cap ciutadà pot escapar-se de la llei. El fet que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi decidit imputar Artur Mas per l'organització del procés participatiu del 9-N deixa entreveure que darrere s'hi amaguen "suposats delictes", segons ha apuntat en la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiva nacional per analitzar els resultats del 27-S.

Rivera ha indicat que alguns membres de les llistes del seu partit també podrien ser cridats a declarar en relació al 9-N. Entre d'altres, càrrecs docents que van negar-se a lliurar al Govern les claus dels centres escolars on pretenien instal·lar-se urnes per la consulta. "Del nostre partit, podrà haver-hi testimonis, però no imputats", ha etzibat.

També ha demanat no barrejar el debat polític amb el de naturalesa judicial. Així, ha volgut desvincular les peticions de dimissió a Artur Mas que formula C's de la seva imputació pel 9-N o de les investigacions que afecten Convergència. Tant Rivera com la número u del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, han aclarit que volen que el president plegui pel seu "intent de dividir els catalans" i la situació de "bloqueig" a què ha conduït el país a propòsit del debat independentista.

Rivera ha reclamat a Mas que "deixi pas" perquè "necessitem un govern estable" i veu "molt difícil" que sensibilitats tan dispars com CDC, ERC, Carme Forcadell i Muriel Casals -aplegades a Junts pel Sí- puguin posar-se d'acord amb la CUP en la investidura de Mas o sobre un programa de govern. D'aquí que Arrimadas hagi insistit en la necessitat de celebrar noves eleccions. "No és bona notícia tenir quatre eleccions autonòmiques en tants pocs anys, però el responsable d'aquesta incertesa política té nom i cognoms: Artur Mas", ha reblat.