El sol i la participació alta són els protagonistes de la jornada electoral d'aquest diumenge. Des de primera hora del matí fins al migdia, els col·legis electorals de l'Alt Empordà han registrat cues importants sense que s'hagi hagut de registrar cap incident important. Alguns interventors dels grups polítics que ja havien exercit aquest càrrec en anteriors comicis consideren que el nombre de votants "pot ser superior al d'anteriors cites electorals".

Les anècdotes es van sumant una darrere l'altre. A Figueres, l'alcaldessa Marta Felip ha hagut de substituir a la vocal titular de la seva mesa i l'excònsol honorari de França a l'Alt Empordà, Mario Fàbrega ha hagut de fer el mateix, però en aquest cas per ocupar una presidència.

A Torroella de Fluvià, una veïna ha anat a votar amb el seu gos a coll. La mascota estava embolcallada amb una bandera estelada sense que li fes nosa.

A les escoles que serveixen de col·legi electoral ha estat normal tornar a veure membres de les meses i votants envoltats per treballs dels alumnes.

A Roses, un grup de ciclistes han convertit el fet d'anar a votar en una etapa d'una ruta ciclista que, de bon matí, els ha portat fins a Sant Pere de Rodes des del Port de la Selva i, de baixada, s'han aturat a la seva vila per votar abans de continuar el seu camí cap a l'Escala passant pels Aiguamolls.