La secretaria d'Organització del PSC, Assumpte Escarp, ha ressaltat aquest diumenge que "en un context polaritzat com han estat eleccions, la campanya electoral i el procés previ que ha portat a les eleccions, el PSC tot i patir un retrocés manté les seves posicions". Així ho ha dit Escarp fent referència sobre tot als resultats de les enquestes i en concret a la de TV3 que els hi dóna entre 14 i 16 diputats. Ha destacat que Junts pel Sí quedaria per sota dels 71 escons de CiU i ERC junts. La dirigent del PSC també ha dit que si es confirmés el resultat de les enquestes s'estaria en un "escenari obert" en el qual serà necessari "el diàleg, la negociació i el pacte".

Escarp ha dit, en referència a les enquestes, que la candidatura de Junts pel Sí guanyaria les eleccions. Així mateix, ha apuntat que si les dades es confirmen estarien per sota dels 71 escons que van obtenir la suma de Convergència i ERC a les eleccions del 2012, tot i que no ha inclòs a Unió. "Allí veníem d'una pèrdua d'escons per part de Convergència i d'Unió i si es confirmés podria perdre la majoria parlamentària que fins ara tenia la suma de Convergència i ERC i, per tant, la governabilitat dependria de la CUP". En qualsevol cas, ha apuntat que "de forma històrica hi ha hagut una discrepància entre resultats i enquesta".

Ha recordat que el PSC durant aquest procés ha "patit danys estructurals importants que el procés ha produït a les seves files". Escarp ha fet èmfasi en què a les municipals el PSC es va consolidar com a segona força política. També ha declarat que a les primeres enquestes la seva posició de partida era molt més baixa.

Escarp ha explicat en la seva intervenció que "hi ha una gran participació i ha estat alta" i creu que possiblement són històriques en unes eleccions al Parlament. En aquest context, ha indicat que pels socialistes això és motiu "d'enorme satisfacció".