Un llamp va causar importants danys a la xemeneia de la vella fàbrica Weger de Reus i va obligar a desallotjar de forma preventiva a 25 veïns del carrer Joan Martell i del passeig Mata per possibles desprendiments.

La xemeneia és considerada patrimoni arquitectònic de la ciutat i, malgrat que ja no funcionava, sí que era un element característic de l'skyline de la capital del Baix Camp.

La xemenia, que està situada al número 32-34 de l'esmentat passeig de la ciutat, es va despertar ahir amb una esquerda gruixuda. L'esquerda anava verticalment de dalt a baix i fonts dels Bombers van informar que va ser provocada per un llamp que va impactar a la construcció.

El succés va mobilitzar els serveis municipals d'Arquitectura, la Guàrdia Urbana de Reus i els Bombers de la Generalitat de Catalunya. Tots ells van inspeccionar la construcció per avaluar el seu estat i determinar si era necessari adoptar mesures de seguretat.

Tenint en compte l'estat en què va quedar la xemeneia, els serveis d'emergència van decidir desallotjar 25 veïns dels immobles del voltant, que van ser reallotjats en altres habitatges, segons va informar l'Ajuntament.

La xemeneia forma part de l'antiga fàbrica Weger, que ja no està en funcionament. Està inclosa en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic, Historicoartístic i Natural de Reus com a element singular del municipi. Actualment l'edifici és una discoteca.