La Fiscalia demana dos anys de presó per al propietari de la llibreria Europa de Barcelona, el neonazi Pedro Varela, per editar i distribuir més de 4.000 exemplars del Mein Kampf d'Adolf Hitler, sabent que els drets d'aquesta obra pertanyen a l'Estat alemany de Baviera.

En el seu escrit d'acusació, el ministeri públic acusa d'un delicte contra la propietat intel·lectual Pedro Varela i reclama que la seva llibreria i l'Associació Cultural Edicions Ojeda amb que va publicar Mein Kampf paguin una multa de 216.000 euros i indemnitzin a l'Estat de Baviera amb 67.637 euros. Varela acumula dues condemnes, l'última d'elles d'un any i tres mesos, per difondre idees genocides o que incitaven a la segregació racial a través dels llibres que venia a la llibreria Europa, situada al carrer Sèneca de Barcelona.

El fiscal de Delictes d'Odi i Discriminació de Barcelona va obrir el 2009 un nou front judicial contra Varela, en aquesta ocasió per editar i distribuir el llibre de Hitler sense disposar de la corresponent autorització.

La Fiscalia sosté que, entre els anys 1997 i 2010, Varela va publicar 4.375 volums de Mein Kampf-La meva lluita, fins a arribar a la desena edició, i els va distribuir no només a través de la seva llibreria, sinó en altres centres comercials i editorials d'Espanya i l'estranger, el que li va reportar 67.637 euros de beneficis.

Segons el ministeri públic, el processat va editar aquests llibres sabent que els drets pertanyien a l'Estat lliure de Baviera, en virtut de la sentència de la Cámara de Justícia de Munic, que es basa a la Llei d'alliberament del nacionalsocialisme i el militarisme. La Fiscalia sol·licita dos anys de presó per a Varela, la seva inhabilitació especial per a l'exercici de la professió de comerciant i editor durant tres anys i el pagament d'una multa de 10.800 euros. La jutge instructora ha imposat una fiança de 67.637 al llibreter i a l'editorial Asociación Cultural Ediciones Ojeda per assegurar la indemnització a percebre per l'Estat de Baviera en cas d'una eventual condemna.