El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, ha votat a les 12 del migdia al col·legi Lola Anglada de Badalona, la seva ciutat. Després de dipositar la papereta, el cap de llista dels populars ha fet declaracions als mitjans assegurant que està "esperançat" amb que l'alta participació acabi beneficiant els partits no independentistes i sobretot el PPC. I és que García Albiol creu que, pel que ha pogut comprovar en les primeres hores del matí, en aquest 27-S hi haurà una "participació rècord". El popular, a més, afirma que ha vist "cues" de votants en col·legis de municipis de l'àrea metropolitana on no és gaire habitual veure molta gent en unes eleccions al Parlament.

"Satisfet" de poder votar i després de guardar la cua que l'ha fet esperar uns minuts, Xavier García Albiol encara s'ha donat el seu darrer bany de masses entre simpatitzants en arribar al col·legi electoral. Mostrant orgullós la seva papereta del PPC, el popular ha votat i posteriorment ha atès als mitjans de comunicació.

Albiol ha afirmat que veu "molt positiu" que els ímputs que ha rebut durant el matí li fan pensar que el 27-S tindrà "una participació històrica". "Era un primer objectiu que ens havíem marcat, que anés a votar tothom, independentment de la seva forma de pensar", ha sentenciat.

I és que, segons ha explicat al matí "s'han vist barris on normalment a les autonòmiques no s'hi participa, amb una participació massiva i cues a llocs com Badalona, Cornellà i l'Hospitalet". Això, ha dit, fa que el PPC estigui "molt esperançat", i els fa preveure que els beneficiarà en el resultat.