Una de les germanes de l'acusat pel parricidi de Gandesa va assegurar ahir que el seu germà, li va confessar que havia matat el pare «perquè li havia tocat els collons». Va ser en el primer dia de judici, amb jurat popular, de Miquel Joan Cabús, l'home de 35 anys acusat de matar a ganivetades el seu pare de 74 anys, enmig del carrer, l'11 de març de l'any passat. En aquesta primera jornada van declarar set persones en qualitat de testimonis, entre els quals, l'alcalde del municipi, Carles Luz, i un dels regidors del consistori, Pere Royogermanes i dues germanes de l'acusat.

Segons va explicar aquesta germana, en el moment dels fets l'acusat feia un any i mig que vivia amb ella i la seva família perquè s'havia quedat sense feina. També va exposar que Cabús va dir-li al seu nebot: «Ja ho sabeu? L'he matat». Així mateix, però, va relatar que el dia del succés, abans d'assabentar-se del que havia passat, no va veure res d'estrany en el seu germà. Respecte l'estat de salut de l'acusat, va admetre que tenia problemes de drogues i alcohol a més d'ansietat, per la qual cosa prenia ansiolítics, i va detallar que el seu germà, de vegades, parlava i reia sol. De fet, tant ella com l'altra germana, que fa quinze anys que viu a Còrdova, van parlar sobre l'esquizofrènia i van atribuïr l'agressió al seu pare a un brot d'aquesta malaltia.

En el judici, que va arrencar a l'Audiència de Tarragona, la dona va posar de manifest la mala relació que tenien pare i fill, tal com sosté la fiscalia, que sol·licita nou anys de presó per a l'acusat. Un dels testimonis va relatar que va sentir una discussió entre acusat i víctima, el dia dels fets, i que va veure l'acusat amb un ganivet a la mà. La defensa nega els fets narrats pel ministeri fiscal i sol·licita la lliure absolució de l'home.