La Guàrdia Urbana de Barcelona va alliberar dues nenes d'onze i tretze anys i un noi de quinze que eren oferts als turistes per tres suposats proxenetes -un dels quals va ser detinguts- per exercir la prostitució.

Segons va informar ahir la policia local barcelonina, els fets van passar dimarts passat a la matinada, quan una patrulla que feia tasques de prevenció a les platges de Ciutat Vella va ser alertada per una treballadora d'un local d'oci, que els va advertir que havia observat tres homes abordant turistes masculins per oferir-los els serveis sexuals dels tres menors.

La testimoni va facilitar als agents la matrícula del vehicle en el qual viatjaven els tres suposats proxenetes amb els tres menors, així com la seva descripció i la dels nois. Els agents van trobar llavors les dues menors soles a la platja i el noi, acompanyat d'un adult, que presumiblement era un client. Posteriorment, una altra patrulla va localitzar el vehicle aparcat al Port Olímpic, amb un dels suposats proxenetes assegut en el seient de copilot.

L'home, I.H., de 31 anys i veí de Barcelona, va ser detingut, acusat d'un delicte de proxenetisme de menors. La Guàrdia Urbana manté una investigació oberta per intentar localitzar i detenir els altres dos suposats proxenetes.