Les vendes en participacions de la Grossa d'aquest any entre el mes de maig i el mes de setembre se situen en poc més de 800.000 euros, cosa que suposa el 61% més que les vendes en participacions de tot l'any passat de la Grossa de Cap d'Any, segons va anunciar ahir Elsa Artadi, directora general de Tributs i Joc del departament d'Economia i Coneixement.

Tot i que Artadi no va plantejar una xifra de previsions de vendes de participacions per aquest any, va assegurar que durant els dies que resten del mes de setembre i especialment durant el mes d'octubre aquestes vendes a entitats socials, empreses i altres organitzacions es «dispararan», sempre en relació amb les xifres obtingudes en l'edició del 2014. De moment hi ha 300 entitats que estan comercialitzant participacions de la Grossa.

La directora general de Tributs i Jocs va donar aquestes xifres en el transcurs de la presentació de l'anunci televisiu d'aquesta tardor de la Grossa de Cap d'Any que aquest any estarà protagonitzat per l'economista i comunicador Eduard Punset.

Més possibilitats de guanyar

En l'anunci, Punset fa una crida al pensament racional i a l'emocional per incentivar la compra de la Grossa que aquest any al comercialitzar 80.000 números i no els 100.000 número de l'any passat «té un 20% més de possibilitats» que el jugador obtingui un premi que el «Gordo de Nadal» de la Loteria Nacional espanyola, segons va explicar Artadi.

L'edició d'aquest any de la Grossa manté els cinc grans premis. El primer de la Grossa estarà premiat amb 20.000 euros per euro jugat (100.000 euros per bitllet de 5 euros). El segon premi serà de 6.500 euros per euro jugat (32.500 euros per bitllet); el tercer de 3.000 euro per euro jugat (15.000 euros per bitllet); el quart de 1.000 euros per euro (5.000 euros per bitllet); i un cinquè i últim premi de 500 euros per euro jugat (2.500 euros per bitllet de 5 euros).

El sorteig de la Grossa es celebrarà, com cada any, el 31 de desembre.