El líder del Partit Popular a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, va exigir ahir a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que actuï amb "fermesa" i enderroqui de forma "immediata" l'edifici de Can Vies amb l'objectiu de "no anteposar el col·lectiu okupa als veïns de Sants".

A través d'un comunicat, Fernández Díaz va anunciar que a la comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de demà proposarà que s'enderroqui l'edifici, un històric local okupat al barri de Sants de Barcelona, per donar així compliment a la decisió judicial que autoritzava la seva demolició. "Des que al maig del 2014 l'exalcalde Xavier Trias cedís al xantatge dels okupes i paralitzés l'enderroc, Can Vies ha seguit ocupat de manera il·legal sense que l'Ajuntament hagi fet res per donar compliment a la sentència judicial que avalava el seu enderroc", va indicar Fernández Díaz. A més, el dirigent popular va reclamar a la batllessa de la ciutat comtal que el fet de mantenir l'edifici "està perjudicant els veïns de Sants, Sants-Badal i la Bordeta".

D'altra banda, el líder dels populars barcelonins també va criticar "la permissivitat, primer de Trias i ara de Colau", davant el "col·lectiu antisistema", un aspecte, va considerar, que "no només genera problemes en les obres del calaix de Sants i el seu entorn, sinó que causa molèsties contínues als veïns per festes i actes sense permís".