L'Ajuntament de Barcelona ha detectat 395 venedors ambulants il·legals, el 83% dels quals resideixen des de fa més de 4 anys a la ciutat, segons l'informe sobre el fenomen que va presentar ahir la segona tinenta d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz. La responsable de Drets Socials va destacar que, segons aquesta radiografia social sobre el top manta, els que es dediquen a la venda il·legal a Barcelona són immigrants en situació administrativa irregular que no tenen una alternativa regulada de guanyar-se la vida i que «no hi ha màfies darrere -de la dinàmica de venda-, sinó xarxes de solidaritat».

Ortiz va indicar que les «màfies» sí que es troben en el tràfic de persones al qual han recorregut aquestes persones per sortir dels seus països d'origen.

L'informe va ser elaborat a partir de 213 entrevistes a persones dedicades a la venda ambulant il·legal que van fer els equips d'educadors d'intervenció entre abril i agost d'aquest any. El diagnòstic el presentarà el pròxim dilluns el govern d'Ada Colau (BComú) a l'oposició com a punt de partida amb l'objectiu de dissenyar un pla integral per abordar aquest fenomen.