El Ministeri de Foment vol bonificar als camions que circulin per l'autopista AP-7 i contruir cinc rotondes com a mesures més immediates per reduir l'alta sinistralitat de l'N-340 al seu pas per les Terres de l'Ebre. Aquestes propostes de la ministra Ana Pastor van ser trasllades ahir pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, als alcaldes del Baix Ebre i el Montsià i als representants dels consells comarcals convocats a una reunió a la delegació del Govern a l'Ebre.

Per la seva banda, els alcaldes, van acordar constituir les pròximes setmanes una comissió de seguiment de les obres i es reuniran a Madrid amb la ministra de Foment per negociar les seves propostes. «Cal tancar la solució», va detallar Vila, que va indicar que «els pròxims mesos és important que es duguin a terme obres a la N-340, com la millora de la senyalització i la construcció de rotondes per reduir els accidents». Segons va detallar el conseller als alcaldes, aquestes obres, pressupostades en uns 2 milions d'euros, es durien a terme abans de final d'any i comportarien la construcció de cinc rotondes a punts crítics.

On no hi ha un consens tancat és en les bonificacions que s'haurien d'aplicar als camions perquè circulen per l'autopista. «La discussió és si fem obligatòria la circulació per l'autopista o si s'estimula, si s'hi convida» va dir Vila.