L'equip de govern d'Ada Colau a Barcelona ha impulsat una modificació del pressupost del 2015 per revertir el «superàvit excessiu» previst i destinar 96 milions a polítiques socials i de millora d'equipaments i d'espai públic, sense augmentar la despesa ni generar deute.

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va explicar que la comissió de govern municipal va fer ahir el primer pas per tramitar aquesta modificació al pressupost municipal del 2015, que permetria disposar de 96 milions per donar un «gir social» als comptes municipals. «És una qüestió de sentit comú que no podem deixar aquests diners a la caixa quan hi ha necessitats socials», va indicar Piasarello, que va advertir que «les retallades i les limitacions de drets socials no són una necessitat inevitable», ja que «hi ha alternatives».

Davant la previsió de tancar l'any amb un «superàvit excessiu», l'equip de govern de Colau es planteja destinar la capacitat econòmica de l'ajuntament al servei de les noves prioritats ciutadanes, amb un fort accent cap a les polítiques socials, com la resposta a l'emergència en habitatge, la lluita contra la crisi i la millora de l'espai públic. En concret, la modificació que es tramitarà en els pressupostos preveu invertir 40,9 milions en millores urbanístiques i de l'espai públic, 29,4 milions en mesures socials i d'atenció a la infància, 12,7 milions a millorar l'accés a l'habitatge, 5,8 milions en la renovació d'equipaments, 4,3 milions en serveis generals i 3 milions en ocupació i impuls de l'economia cooperativa.

Amb la decisió adoptada ahir per la comissió de govern, s'inicia el tràmit de la modificació del pressupost, que serà sotmès posteriorment a la comissió de plenari d'hisenda i economia del mes de setembre i al consell plenari municipal d'octubre.