La Generalitat, a través de la seva asseguradora, ha indemnitzat amb 260.931 euros Ester Quintana per l'actuació policial en la qual la dona va perdre un ull durant la vaga general del 14-N del 2012, en rebre suposadament l'impacte d'una pilota de goma, quan el cas està a punt d'enviar-se a judici.

En un acord extrajudicial signat el passat 8 de setembre, la Generalitat estableix que Quintana rebi una indemnització de 260.031 euros, mentre que la dona renunciarà a les accions civils en el judici contra el subinspector i l'escopeter dels Mossos d'Esquadra imputats per les lesions oculars que va patir.

Quintana i la seva advocada, Laia Serra, van donar a conèixer la quantitat que l'asseguradora SegurCaixa va consignar dilluns a l'Audiència de Barcelona, una indemnització que la víctima ha pactat extrajudicialment a canvi de renunciar a les accions civils que puguin derivar-se del cas.

La indemnització que Quintana ha acceptat, i que inclou tant una compensació per les seqüeles que pateix com per les despeses mèdiques i jurídiques, no impedirà per tant que la manifestant exerceixi les accions penals que cregui oportunes contra els mossos d'esquadra imputats en el judici corresponent, que Serra creu que se celebrarà cap a l'estiu de l'any vinent.

Per a l'advocada, la indemnització pagada a la manifestant suposa «reconèixer» que Ester Quintana va resultar ferida per l'impacte d'una pilota de goma, quelcom que sempre ha negat el Departament d'Interior, que des de l'etapa de Felip Puig al capdavant de la conselleria ha arribat a oferir fins a mitja dotzena de versions sobre l'actuació policial que va lesionar la manifestant.

«Aquest reconeixement de la Generalitat arriba d'una manera simbòlica i celebrem que tingui lloc amb caràcter previ a la celebració del judici», va assegurar Serra, tot insistint que ha estat l'asseguradora qui ha assumit el pagament, sense que la Generalitat ni els agents imputats hagin mantingut cap tipus de contacte amb Quintana o les seves advocades.

La vicepresidenta i portaveu del Govern, Neus Munté, va destacar que l'acord s'emmarca en el procediment civil i té com a objectiu fer front a la reparació de danys. La vicepresidenta va expressar respecte pel procediment judicial i per la presumpció d'innocència dels membres dels Mossos d'Esquadra implicats en el cas.