La Junta Electoral Central ha fet pública una resolució en la qual notifica als municipis la prohibició de col·locar estelades i símbols independentistes en edificis públics i locals electorals, i requereix per escrit als ajuntaments denunciats per aquest motiu que compleixin "fil per randa" els acords i s'abstinguin de realitzar qualsevol acte prohibit per la JEC. L'organisme ha pres aquesta decisió arran de les diverses denúncies presentades del PP de Lleida sobre l'actuació d'ajuntaments com ara els d'Alcarràs, les Borges Blanques, Guissona, Rosselló, Puigverd de Lleida, Tremp, la Pobla de Segur, Almenar o Torrefarrera.

En el cas de Torrefarrera, la JEC també demana a l'ajuntament que s'abstingui de realitzar qualsevol crida a través del servei de megafonia municipal. Pel que fa a Alcarràs, la Junta Electoral ha rebutjat el recurs presentat pel consistori davant el requeriment de retirar l'estelada.

La Junta Electoral Central afirma també que durant els períodes electorals "els poders públics estan obligats a mantenir estrictament la neutralitat política i, per tant, han d'abstenir-se de col·locar en edificis públics i locals electorals símbols que puguin considerar-se partidistes, i han de retirar els que s'hagin pogut col·locar abans de la convocatòria electoral".