La Junta Electoral Provincial de Barcelona va rebutjar ahir la proposta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA-TV3) de realitzar un programa especial d'entrevistes a candidats no independentistes que es van desmarcar de la manifestació de la Diada per compensar-los per la retransmissió de l'acte. Com a conseqüència d'un recurs de PSC, PPC, Ciutadans i Catalunya Sí que es pot, la Junta Electoral va determinar que la CCMA (TV3 i Catalunya Ràdio) havien d'oferir espais informatius a les altres candidatures que no van donar suport a la manifestació de la Diada, havent de fer-ho en dia festiu i en la mateixa franja horària de la retransmissió en directe de la concentració del passat 11 de setembre i amb la mateixa durada.

Després d'aquesta resolució, la CCMA va plantejar als partits una sèrie d'entrevistes a la televisió i ràdio prevista per ahir, en directe, amb la mateixa durada i franja horària que es va destinar a la Via Lliure, unes entrevistes que la Corporació va remarcar que estarien organitzades pels serveis informatius de TV3 i Catalunya Ràdio i moderades pels seus professionals. Tot i això, aquesta proposta, descartada per totes les formacions polítiques a les quals va ser dirigida, també va rebre ahir el rebuig de la Junta Electoral Provincial de Barcelona. De fet, TV3 va ocupar finalment aquesta franja horària per emetre a canvi la pel·lícula El Patriota, que narra la història d'un heroi de la independència dels EUA.

L'organisme va considerar en la seva decisió que el format proposat per la CCMA "no respon als termes ni a la finalitat de l'acord al compliment del qual es dirigeix". Per a la Junta Electora, la CCMA no oferia un "espai informatiu com ho va ser la cobertura de la Diada, sinó un conjunt d'entrevistes, sense prèvia difusió, que en absolut compensaria les formacions polítiques perjudicades les conseqüències de la cobertura de la manifestació".

Reaccions

El director de la campanya d'Unió, Josep Sánchez Llibre, va instar ahir TV3 a "abandonar el seu monòleg" i "acceptar el pluralisme" en la cobertura de la campanya del 27S. "La proposta era absolutament unilateral i negava la petició de diàleg que havíem formulat", va al·legar. També C's va considerar que el format triat per TV3 és "injust" perquè no s'ha publicitat suficientment l'espai i se'ls ha avisat "amb poca antelació".