La Fiscalia de Lleida va obrir ahir diligències per investigar el presumpte cobrament d'unes comissions il·legals per part de l'actual president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé (CiU), quan aquest ostentava el càrrec de president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell. Segons va confirmar el Fiscal en cap de Lleida, Joan Boné, la investigació es va iniciar fa dos mesos aproximadament, després que el ministeri públic rebés una carta anònima on se li remetia l'acta de la reunió general d'una empresa lleidatana de grues en la qual els accionistes s'acusaven mútuament per haver pagat comissions il·legals a Reñé com a president del CCPU.

Segons aquesta acta, els accionistes estaven estudiant quines accions legals emprendre contra Reñé i contra la que va ser la seva secretària en el CCPU, Marlen Minguell, que ara és la cap de l'Àrea d'Organització i Gestió de la Diputació, pels pagaments en efectiu realitzats a aquests com a conseqüència de l'adjudicació de la concessió del manteniment de les depuradores del Pla d'Urgell, ja que alguns accionistes els consideraven responsables d'un delicte de suborn. Segons la Fiscalia, la denúncia anònima es va posar en coneixement dels Mossos d'Esquadra perquè investiguin si el que es diu en l'acta és cert.

Resposta de Reñé

Per la seva banda, Reñé, va assegurar ahir que les acusacions per un presumpte cobrament de comissions són «rotundament falses». «Afirmo amb absoluta rotunditat i contundència que totes aquestes informacions són rotundament falses» va dir el president de la Diputació lleidatana, qui va anunciar que ha ordenat als serveis jurídics de la corporació que iniciïn les accions legals i les querelles oportunes per garantir l'honor i el respecte de la seva persona, la institució que representa, els seus col·laboradors i diputats i també de la seva família. «Estic profundament indignat i ple de ràbia i actuarem contra aquelles persones que difamen amb tanta gratuïtat, perquè quan algú fa una acusació ho ha de demostrar», va remarcar.

Joan Reñé va afegir que «no és gratuït» que aquestes informacions surtin durant la campanya electoral pel 27-S i va assegurar que no tenia coneixement que «la fiscalia hagués obert cap investigació sobre aquests fets».