La Fiscalia va demanar ahir al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que citi com a testimoni la directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció de la conselleria de Justícia, Elisabeth Abad, perquè testifiqui sobre la producció i subministrament de les urnes i paperetes per a la consulta alternativa del 9N. En un escrit tramès al magistrat del TSJC que investiga el president de la Generalitat, Artur Mas, per la convocatòria del 9N, la Fiscalia també va sol·licitar que se citi com a testimonis, l'assessor en matèria d'opinió pública de la conselleria de Governació, per l'administració i manteniment del web (www.participa2014.cat) sobre la consulta, el gironí?i expresident d'Unió, Joan Cañada i l'informàtic que va assumir la responsabilitat de resoldre les possibles incidències informàtiques durant aquella jornada.

Amb aquestes testificacions, el ministeri públic pretén «completar la imatge del quadre d'actuacions públiques desenvolupades en relació amb la votació de dia 9 de novembre del 2014», segons l'escrit tramès per la fiscalia al magistrat del TSJC Joan Manuel Abril. Fins ara, les úniques testificals en el marc de la investigació del TSJC sobre el 9N s'havien centrat en dues reunions que la directora territorial de Barcelona de la conselleria d'Ensenyament va convocar amb directors d'instituts per informar-los sobre el paper dels centres en la consulta. En el seu escrit, la Fiscalia també planteja al magistrat que citi com a testimoni el responsable de la companyia Focus SA, que va ser la que es va encarregar del dispositiu del Centre de Premsa Internacional que es va establir a la Fira de Barcelona durant la jornada del 9N.

D'altra banda, i relacionat també amb el 9N, el TSJC va citar ahir pel pròxim 21 de setembre la directora de l'IES Pedraforca de L'Hospitalet de Llobregat, que va denunciar pressions de la Generalitat en negar-se a obrir el seu centre per a la consulta alternativa.