L'exconseller català i candidat d'Unió Democràtica de Catalunya a la presidència de la Generalitat, Ramon Espadaler, està citat a declarar aquest divendres com a testimoni davant del jutge de l'Audiència Nacional, José de la Mata, en el marc de la investigació sobre el patrimoni de Jordi Pujol, fill.

La seva declaració i la de l'exconseller Salvador Milà (ICV) les van demanar els empresaris imputats Gustavo Buesa i Josep Mayola i el jutge va considerar, en contra del criteri de la Fiscalia, que són "pertinents, necessàries i proporcionades" per a la investigació del cas.

La seva compareixença es produirà enmig de la campanya per a les eleccions del 27-S, tot i que les fonts de la formació han assenyalat que el cap de llista d'UDC anirà a declarar amb tota normalitat.

Per a aquest divendres també està citat a declarar, en qualitat d'imputat, l'empresari i exdirectiu del Futbol Club Barcelona Jaume Ferrer, mentre que hi haurà de comparèixer com a testimoni el conseller delegat d'Enagas, Marcelino Oreja Argurua. El magistrat els ha emplaçat a tots dos per intentar dilucidar la legalitat de tres negocis d'empreses de la família d'empresaris Sumarroca.