Els candidats a aquests comicis també van valorar ahir durant les seves diferents compareixences la decisió del Constitucional de suspendre de forma cautelar la reforma de la llei de l'Agència Tributària catalana. Alguns com el PP o Ciutadans van celebrar la decisió tot assegurant que es cal destinar recursos a les persones necessitades o que cal deixar de fer política de «ciència-ficció». El PSC també va acusar al Govern de Mas de no fer les coses bé i provocar aquestes situacions i Unió va lamentar la decisió tot alertant que es produeix en un moment «molt sensible». Des de Catalunya Sí que es Pot, en canvi, va assegurar que no hi ha divisió de poder.

miquel iceta

candidat del PSC

La decisió del TC és la prova que les coses mal fetes acaben malament»

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat va dir ahir que la suspensió cautelar és la prova que quan les coses no es fan bé tampoc acaben bé. Iceta es va referir també en aquests termes a les estructures d'Estat impulsades pel Govern, «creades sense negociació, ni prou apamades jurídicament», tot afegint que el PSC ja va «advertir» que projectes de llei com aquest «tenien peus de fang». Amb tot, va dir que «referma la idea que s'està venent una gran estafa» des del Govern que «pot provocar una gran frustració».

ramon espadaler

L'únic que ha fet el PP ha estat embolicar la troca ?intervenint en l'àmbit judicial i ?legislatiu»

El cap de lllista d'Unió va insistir ahir en la proposta d'afegir una addicional a la Constitució per «fossilitzar drets fiscals» de Catalunya i «no haver d'estar a l'albir de suspensions cautelars o d'anul·lacions de determinats articles com pot passar qualsevol altre dia». Espadaler va dir, a més, que la decisió arriba en «moments sensibles» tot reiterant la necessitat d'un model de finançament emparat en la Constitució.

«Tot aquest sumatori d'actitituds només fan que eixamplar la nòmina del món independentista, que al marg de la DUI també reclama respecte i un tracte just des de les perspectiva social i econòmica».

xavier garcía albiol

candidat del PPC

No poden saltar-se les normes que ens hem donat entre tots i gastar-se els recursos en crear estructures d'estat quan hi ha gent que ho passa malament»

El candidat del PP va celebrar ahir la suspensió cautelar i va qualificar-ho com a «toc d'atenció i un nou avís al president de la Generalitat i als seus amics». En aquest sentit, va dir que «no poden saltar-se les normes» establertes ni tampoc gastar els recursos de «tots». «Senyor Mas, menys crear estructures d'Estat i agències tributàries i més abaixar impostos», va afegir.

Inés arrimadas

candidata de ciutadans

Ja ho sabíem. El problema és que la broma ha costat 35 milions, segons els pressostos pactats per CiU i ERC»

La candidata de Ciutadans va demanar ahir que s'abandoni la «ciència-ficció» de l'independentisme perquè «fa perdre el temps i els diners». En aquest sentit, va dir que veuen lògica la suspensió i que ja sabien que acabaria així tot i que va afegir que això servirà per «alimentar el victimisme amb Espanya». Arrimadas va assegurar, a més, que l'ens és «inútil» i «inconstitucional».

Lluís rabell

candidat de sí que es pot

Una vegada més (el TC) actua com a gendarme i amb falta d'independència»

El candidat de Catalunya Sí que es Pot va acusar al PP «d'instrumentalitzar la justícia». En aquest sentit, va dir que «la divisió de poders és una metàfora en boca del PP, que ha instrumentalitzat la justícia per posar-la al servei dels seus interessos». «Això ens anima a preparar aquestes eleccions amb la perspectiva de fer fora el govern de Rajoy» que va qualificar «d'autoritari».