El president de la Generalitat i número quatre de Junts pel Sí, Artur Mas, va apel·lar ahir a "omplir les urnes amb el sí" a la independència després d'haver omplert els carrers per la Diada, perquè si no és així el 27-S "ens passaran per damunt sense contemplacions", va advertir, en al·lusió a l'Estat.

Mas va intervenir en un acte a Martorell (Baix Llobregat) al costat del número sis de Junts pel Sí per Barcelona, Eduardo Reyes (Súmate), i els vicepresidents del Parlament i també candidats Anna Simó (ERC) i Lluís Corominas (CDC).

El president català va reiterar les crítiques al Govern central per no valorar les mobilitzacions independentistes de l'11 de setembre dels últims anys i ni tan sols asseure's per negociar una solució: "Quin cony de democràcia és aquesta que no es fa cas a les urnes?", va etzibar.

En aquest context, Mas va demanar mantenir la "convicció" i la "determinació" de la manifestació de l'última Diada també amb vistes al 27-S, perquè "en lloc d'omplir carrers ara cal omplir urnes i omplir-les de sís" a la independència.

D'aquesta manera, va cridar a mobilitzar el vot independentista perquè el resultat el dia 27 de setembre no quedi "curt" i va avisar, amb referència a l'Estat, que si no obtenen majoria "ens passaran per damunt sense contemplacions", ja que "no tenen miraments". "Ull i atenció, ens estem jugant molt", va reblar el candidat de Junts pel Sí, tot criticant durament el "mur granític" i les i actituds monolítiques "a Madrid a la dreta i a l'esquerra".

Per la seva banda, Reyes, president de Súmate, va recordar el seu origen cordovès, va criticar les inversions en TAV i carreteres dels diferents governs centrals en diverses parts d'Espanya i va recordar que, mentrestant, "a Catalunya no inverteixen ni un puto euro". "L'Estat intenta tenir Catalunya com un poble tonto el qual poder dominar", va assenyalar Reyes.