Per tercer any consecutiu, bona part de la societat catalana es mobilitzarà massivament aquest 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, convocats per entitats independentistes. Enguany, el missatge és un clam per una futura república catalana i l'acció consistirà a omplir de persones una de les vies d'accés a Barcelona, l'Avinguda Meridiana, formant un immens mosaic.

Per tal que no et quedi cap dubte de com s'articularà la mobilització, que enguany du el nom de Via Lliure, a Regió7 hem elaborat una petita guia amb tot el que cal saber per participar-hi.

Com serà la Via Lliure?

L'11 de Setembre, la Via Lliure ocuparà més de cinc quilòmetres de l´Avinguda Meridiana de Barcelona, des del carrer Rosselló i Porcel fins al Parc de la Ciutadella. A diferència de l'any passat, en què només s´havia d´ocupar la part central de la Diagonal i la Gran Via, enguany s´omplirà l'Avinguda Meridiana completament.

Es dividirà en 10 eixos, que serviran per definir els colors. A part dels eixos hi haurà 135 trams, un per cada escó del Parlament de Catalunya, que són pels quals la gent s'ha d'anar repartint a mesura que s'inscriu a la Meridiana.

Com en les anteriors ocasions, els assistents s'hauran d'haver inscrit prèviament a la mobilització, via Internet, per garantir quedin plens de gent. Els participants hauran de dur una samarreta blanca, preferentment la que ha estat dissenyada especialment per a aquesta Diada. Segons cada tram, els assistents hauran de dur també un punter del color que els correspongui.

Què simbolitza el punter?

El punter és la icona de la Via Lliure. Indica una direcció i marca un camí a seguir, en aquest cas el de la independència.

A quina hora començarà la Via Lliure?

La Via Lliure començarà a les 17.14 hores. Les entitats convocants recomanen dinar prop del tram assignat, ja sigui en un restaurant o bar proper o bé amb el teu menjar.

A partir de quina hora hi haurà talls de trànsit?

A les 15.00 h es tallarà el recorregut al pas de vehicles per garantir la mobilitat i la seguretat dels vianants.

Quanta estona durarà la mobilització?

La mobilització durarà com a mínim una hora i mitja per donar temps al punter a arribar al Parlament. Els participants formaran un mosaic que, a vista d´ocell, passarà del blanc a tots els colors dels eixos de la República Catalana. És molt important, per tant, que ningú no marxi abans d´aquest moment.

11S2015: Posem la primera pedra d'un nou país