Amb el lema «Units guanyem. Plantem cara», el Partit Popular va cridar els contraris a la independència a mobilitzar-se. El candidat del PPC a presidir la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, va avisar que les enquestes demostren que els independentistes segur que aniran a votar, i ha demanat que ningú es quedi a casa el 27 de setembre i vagi a "plantar cara als que volen trencar la convivència entre Catalunya i la resta d'Espanya».

«Plantem cara a aquesta gent. Plantem cara als que parlen en nom de tots, com si tots fóssim independentistes», ha reclamat. Albiol ha presentat aquest dilluns el seu cartell electoral i l'eslògan de la campanya: «Units guanyem. Plantem cara». «No cal que s'expliqui més, s'entén perfectament», va dir el popular, que va argumentar que si en aquestes eleccions hi ha una part de diputats que han decidit «anar tots a la una per trencar Catalunya de la resta d'Espanya, també hi ha uns altres, i en concret del PPC, que ofereix un projecte transversal, que dóna cabuda a tots els homes i dones que vulguin seguir vivint amb naturalitat aquest sentiment compartit de ser català i espanyol».

Va afegir que la segona part del lema és quelcom que li han repetit molts ciutadans. «Plantem cara a aquesta gent», va resumir fent referència als independentistes. Ara bé, també ho va fer extensiu a C's i als socialistes, perquè «plantem cara significa també no fugir i sortir corrents cap a Madrid», fent referència a Albert Rivera, i també significa «no quedar-se en terra de ningú i posicionar-se de manera molt clara, sense matisos en la defensa d'un projecte comú». Acn barcelona