CCOO no participarà en la concentració de l'Onze de Setembre a la Meridiana i per tant no farà la «visualització» de participació que va fer l'any passat amb la plataformes de les entitats socials en la cadena humana, segons va anunciat, Joan Carles Gallego, secretari general del sindicat. Gallego va reconèixer que aquest any la mobilització de l'11 de Setembre està «inscrita en un escenari de campanya electoral» i per tant això impedeix «visualitzar» de la mateixa manera que es va fer l'any passat la participació del sindicat. Tot i això, el líder de CCOO va demanar a tots els militants que personalment decideixin participar que defensin la necessitat de polítiques socials per sortir de la pobresa.

CCOO participarà en tots els actes institucionals que es convoquin amb motiu de la Diada de l'Onze de Setembre però com organització sindical no participarà en la concentració a l'avinguda Meridiana que han convocat diferents organitzacions sobiranistes com l'ANC i "mnium. El líder de CCOO va afegir que el sindicat no forma part de les organitzacions convocants però que «respecta» la convocatòria i per això deixarà llibertat d'acció als militants.

Preguntat sobre la seva participació a títol individual, Gallego es va negar a revelar què farà atès que el seu paper com secretari general del sindicat podria condicionar les decisions dels militants.

CCOO ha elaborat, però, un manifest amb motiu de l'Onze de Setembre, com fa cada any, on es posiciona en defensa del dret a decidir de Catalunya que com a «nació té dret a decidir el seu futur i la forma de relació que vol tenir amb l'Estat espanyo».

Gallego va recordar que per CCOO és «indestriable» de la defensa dels drets socials i dels drets nacionals.