En el míting del PPC celebrat ahir a Lleida amb Mariano Rajoy, Xavier García Albiol també va tenir el seu espai de protagonisme. I és que el candidat a la presidència de la Generalitat va aprofitar que els socialistes estan triomfant a les xarxes socials amb els balls que els seus líders estan exhibint al final dels seus actes, per criticar-los. "Està molt bé venir a Catalunya a ballar", va dir Albiol per minimitzar el paper de Pedro Sánchez en la campanya del PSC. Per al popular, la "manera singular de ballar" que tenen els socialistes evidencia que no tenen consciència de la importància del 27-S. "L'espectacle de posar-se a ballar amb la que està caient, em sembla sobrant però cadascú té les seves prioritats", va sentenciar Albiol.

En aquest sentit, va reclamar a Pedro Sánchez que "entre bailoteo i bailoteo amb Iceta" faci per "centrar" el partit, i no permeti que el PSC faci pactes "amb els radicals i es posi del costat dels que no volem la separació de Catalunya". Albiol també va voler demanar als lleidatans "que van anar a la manifestació" de la Via Lliure durant l'Onze de Setembre "que reflexionin" i pensin "si val la pena trencar-ho tot i posar en risc la convivència i els 2.500 milions d'euros" que la UE destina a la PAC a Catalunya "per una aventura que ens porta al desconegut". "Jo crec que no. Perquè en una Catalunya hipotèticament independent, als que produïu, distribuïu o veneu pomes, hauríeu de pagar aranzels si anéssiu a l'Aragó", va afegir.

Tornant a dirigir-se al secretari general del PSOE, Albiol va voler replicar les declaracions que va fer apuntant que el 27-S havia de votar-se com si fossin unes eleccions al Congrés i al Senat espanyols. "Pedro, no t'adones del que està passant. Les eleccions del dia 27 no són avantsala de res. Són suficientment importants per no ser la preestrena d'unes generals", va concloure Albiol.

Alícia Sánchez-Camacho, en desacord

Mentrestant, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va demanar ahir que es reflexioni molt el pròxim 27 de setembre abans d'anar a votar, "perquè d'aquestes eleccions depèn el futur de l'Espanya de tots". Camacho ha criticat que Artur Mas "utilitza la independència com a excusa per no governar". La líder del PPC va afirmar que "no podem concebre una Espanya sense Catalunya ni una Catalunya sense Espanya", i va dir que en aquestes eleccions catalanes del 27-S cal sumar i construir.