El president català i candidat de Junts pel Sí, Artur Mas, va manifestar la "decepció" per la "poca altura de mires" del Govern espanyol en reaccionar a la manifestació de la Diada, davant la qual creu que haurien "d'obrir els ulls" perquè és una mobilització "sense parangó" a la "resta del món".

Mas va afirmar que no el "sorprèn" la reacció però sí que el "preocupa", perquè està "poc a l'altura del repte democràtic que està plantejant la societat catalana"i és d'una "miopia política total". Així es va referir a les consideracions de la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, que va qualificar d'electorals els actes de la Diada. El president català va remarcar que el moviment independentista no és de gent que "se li n'ha anat l'olla", sinó un repte amb "majúscules" davant el qual ha dit que troba a faltar l'"altura de mires" del Govern, cosa que contrasta amb "altres capitals europees i mundials" que, ha assegurat, no entenen l'"immobilisme total" de l'Executiu del PP.

El número quatre de Junts pel Sí va demanar que obrin "els ulls a la realitat", perquè no hi ha un altre país "al món" que pugui exhibir la capacitat de mobilització demostrada. En resposta a partits com C's que argumenten que divendres hi havia més catalans a casa que a l'avinguda Meridiana, Mas va respondre que "quan hi ha un gran partit de futbol, en el camp hi ha més gent que mirant-lo per la tele? Que no ens tractin de tontos". En resposta a una crítica encoberta a la candidatura Catalunya Sí que es pot, que el va acusar de "manipular la Diada", Mas va remarcar que a la gent que va anar a la Meridiana no se li va demanar el carnet de partit ni a qui votaran el 27-S, per la qual cosa ha advertit que "és trampó" i "potiner" presentar-ho com una mobilització manipulada per una candidatura.

Mas va valorar les reaccions del Govern ahir mentre participava en un acte al centre especial de treball TEB Sant Andreu, a Barcelona.